Vierde ALFA-dag, zaterdag 13 april, Lelystad: “Recente ontwikkelingen in de Maritieme Archeologie”

Op zaterdagmiddag 13 april komen we in Lelystad bijeen voor de vierde editie van onze ALFA-dag. Met diverse lezingen in Batavialand, een bezoek aan het maritiem depot, het museum, en de werf, en een gezellige afsluitende borrel belooft het weer leuke dag te worden. U komt toch ook?

Programma zaterdag 13 april

 • 13.00 uur Ontvangst met koffie en thee in Batavialand
 • 13.30 uur Kort welkomstwoord door ALFA voorzitter Evert van Ginkel
 • 13.35 uur Lezing van Arent Vos over het Palmhoutwrak
 • 14.15 uur Introductie op het depotbezoek door Joran Smale
 • 14.30 uur Opdelen in vier groepen voor bezoek maritiem depot, museum en werf
  • groep 1 en 2: rondleiding door het depot onder leiding van Arent Vos en Joran Smale
  • groep 3 en 4: bezoek museum en werf (op eigen gelegenheid)
 • 15.15 uur Wissel: groepen 3 en 4 mogen het depot in, groepen 1 en 2 bezoeken museum/werf
 • 16.00 uur Ontvangst met frisdrank in de zaal
 • 16.15 uur Tom Hazenberg over de ‘Operatie Zwammerdamschepen‘ (restauratie van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie Zwammerdam) en de ontwikkeling van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum als uitbreiding van Museumpark Archeon
 • 17.00 uur Afsluiting en voor de liefhebbers: borrelen in de Cantine

Succesvolle derde ALFA-dag – een terugblik

Het ALFA bestuur kijkt terug op een zeer succesvolle alumni-avond in het RMO op 7 juni jl.! Met ruim 100 bezoekers werd gezellig geborreld in de Taffehzaal, geboeid geluisterd naar de verhalen van conservatoren Annemarieke Willemsen, Luc Amkreutz en Lucas Petit, en gedanst op de swingende muziek van ‘Plaatjes vullen Gaatjes‘.

Het ALFA bestuur wil iedereen hartelijk danken die hieraan een bijdrage heeft geleverd: uiteraard de sprekers, het personeel van het museum, Terra voor de foto’s en alle aanwezigen voor hun donaties. We gaan geïnspireerd door met het organiseren van volgende activiteiten!

Hieronder is een aantal foto’s te vinden, de photobooth foto’s zijn beschikbaar op deze pagina.

Tijdens de avond werden ook interviews met alumni over hun eerste ervaringen met het museum vertoond. Wil je de korte clipjes terugkijken? Klik dan op de link hieronder.

ALFA Nieuwjaarsborrel/ New Year drinks

Nieuwjaarsborrel
Het ALFA bestuur wenst je een goed 2017!
Op vrijdag 13 januari proosten we vanaf 17.00 uur op het nieuwe jaar in het altijd gezellige Koffiehuisje (Gerecht 2, Leiden). Het eerste drankje is op kosten van ALFA, en als donateur drink je tot 19.00 uur tegen gereduceerd tarief. Tot dan?

New Year drinks
The board of ALFA wishes you a happy New Year!
You are cordially invited to join us for drinks on Friday January 13th at 5 PM atKoffiehuisje (Gerecht 2, Leiden). The first drink is free and further drinks are offered at a reduced price for all ALFA supporters. We look forward to meeting you!

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Eerste ALFA-dag: zaterdag 16 april 2016!

Wij kijken terug op een geslaagde alumnidag!
Op zaterdag 16 april 2016 organiseerden wij een fantastische middag voor alle oud-studenten en oud-medewerkers van de Faculteit.


We startten de middag om 12.00 uur met een lunch op het Van Steenis, het nieuwe faculteitsgebouw op het Bio Science Park. Na (hernieuwd) met elkaar kennisgemaakt te hebben, startte een afwisselend programma van korte lezingen waarbij de overeenkomsten en verschillen tussen de studie archeologie en het onderzoek aan de Faculteit van nu en toen centraal stonden.
Er waren warme woorden van professor David Fontijn, namens het Faculteitsbestuur, gevolgd door een interessante lezing van postdoc Jimmy Mans over zijn onderzoek in Suriname. Na een uitgebreide introductie door Annelou van Gijn over de onderzoeksfaciliteiten in het faculteitsgebouw door de jaren heen volgde een rondleiding langs verschillende labs in het gebouw. En uiteraard werd middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Het ALFA bestuur dankt iedereen, en in het bijzonder het bestuur van L.A.S. Terra, Maayke de Vries, Jaap Hoff, en Femke Tomas, voor hun bijdrage aan deze geslaagde activiteit.

De foto’s van de dag zijn, samen met een verzameling foto’s van weleer, hier terug te vinden.